Restaurant xinés Shang-Haï,més de 40 anys d’experiència i servei a la comarca

El passat mes de març, per la festivitat de Sant Josep es varen complir 45 anys de l’obertura a Figueres del que vaser el primer restaurant xinés, no sols de l’Empordà, sinó de les comarques gironines: El restaurant Shang-Haï.

Els seus responsables eren el matrimoni xinés format per Pablo i Leticia Lee, que uns mesos abans havien arribat a Figueres, procedents de Madrid i els quals, després d’unes vacances, varen arribar a Figueres i s‘enamoraren d’aquesta terra on, per a poder-se quedar per sempre, volgueren establir arrels i muntar un restaurant xinés a la ciutat. Un local de planta baixa al Corriol de les Bruixes, a tocar del carrer Peralada i del centre comercial que, amb el nom de Restaurant shang-Hai, és on decidiren establir-se, i on, després d’ampliacions i reformes, encara mantenen el restaurant. Actualment la família Lee són un referent a Figueres no ja pel seu local gastronòmic sinó també per la seva bonhomia i personalitat i l’exemple d’integració en les xarxes socials i culturals de la ciutat, on són molt apreciats.

Pel que fa a l’establiment gastronòmic pròpiament , Fermin Lee, germà del fundador és actualment qui regenta el local amb la mateixa filosofia i amb l’experiència acumulada al llarg dels anys tant amb el seu germà Pablo, com a l’ofici aprés a l’escola d’Hostaleria i Turisme, de Girona o al seu propi local figuerenc.

Fermín Lee ens diu que la “La carta del Shang-Haï és una carta de cuina oriental, bàsicament xinesa, a la que al llarg dels anys hem anat introduint algunes variacions i ingredients per adaptar-nos al gust dels nostres clients i mantenir viu l’esperit del local”.. Ens continua explicant que “per a la família i tot l’equip del Shang-Haï és una gran satisfacció i recompensa la confiança demostrada al llarg de tants anys pels nostres amics i clients”. La seva cuina i les seves especialitats -que inclouen un ampli ventall de possibilitats-, des de plats dolços a agredolços i picants,des d’arrebossats a plats amb salses variades, verdures, arrossos i carns, el seu ànec Pequin o la fondue xinesa a base de brou, i molts altres, sempre receptes de cuina xinesa de base tradicional,adaptades a cada temporada i que la converteixen en una experiència única on poder tastar olors i textures d’una cuina xinesa que incorpora tradició i innovació. A més de tot el que hem esmentat,el que fa especial al Restaurant Shang-HaÏ, de Figueres és la seva llarga experiència i el tracte personal i familiar que més que un client et fa sentir com a un convidat.

Situat al carrer de la Jonquera, 8 i al Corriol de les Bruixes,11, de la ciutat de Figueres,el Restaurant Shang-Haï de la ciutat de Figueres és obert cada dia de la setmana de 13.00 a 15.30 i de 20.00 a 23.00 hores. Els migdies no festius disposa d’un menú diari. És recomanable fer reserva prèvia al telèfon 972 50 30 50 (www.shanghai.cat)

Redacció, JMO

Guia de Restaurants

Guia de Restaurants és un portal de restaurants de l’Alt Empordà i també d'altres comarques de Girona.

Trobaràs tots els restaurants de la comarca dins dels diferents sectors. Volem que sigui una guia útil per fomentar el comerç i els serveis que ofereix la comarca.

Tens un restaurant i el vols promocionar?

Demana informació a info@9diari.com o al telèfon 650 750 661 (Pau Guerrero)

On estem situats

Guia Restaurants
Pl. President Tarradelles, 11
17600 Figueres
Alt Empordà, Girona